Koopmeiners: "In mijn penalty's valt geen patroon te ontdekken"

20 december 2019, 08:40

Teun Koopmeiners is een ware penaltyspecialist. De 21-jarige middenvelder schoot dit seizoen voor club en Jong Oranje al elf maal raak vanaf elf meter. Missen deed hij geen enkele keer. Door op zijn traptechniek te vertrouwen, sluit hij druk uit.

"Juist omdat ik vertrouw op mijn techniek denk ik voor een strafschop: ik mag weer iets gaafs gaan doen. Ik hoop juist tijdens een wedstrijd dat ik een penalty mag nemen", laat hij weten aan De Volkskrant. Waar en tegen wie hij de penalty moet nemen, maakt hem niet uit. "Natuurlijk kan een keeper de juiste hoek gokken, een seconde eerder zijn beweging inzetten. Maar of mijn vader nu in het doel staat of Ajax-keeper Onana, ik heb al duizend keer een penalty genomen."

Zijn geheim? "Ik heb geen vaste hoek. Ik vertrouw erop dat ik de bal overal kan neerleggen waar ik wil. Ik heb wel iets gespeeld met mijn aanloop, zodat ik geen knipperlicht aanzet en de keeper kan zien welke hoek ik kies. Je moet als penaltynemer nooit een vaste hoek kiezen", beweert de AZ-captain. "Ajax kreeg in het Champions Leagueduel met Chelsea een penalty tegen. Je zag keeper Onana naar de kant kijken. Naar welke hoek gaat de bal? Ik dacht: bij mij heeft dat geen zin. In mijn penalty's valt geen patroon te ontdekken, ik heb ze in alle hoeken raak geschoten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen