Goed nieuws voor AZ: rode kaart Clasie geseponeerd

20 december 2019, 09:53   Bijgewerkt: 20 december 2019, 10:18

Goed nieuws voor AZ: de schorsing van Jordy Clasie is met succes aangevochten. De middenvelder, die speelt als centrale verdediger, moest één duel brommen na zijn directe rode kaart tegen Groene Ster, maar in hoger beroep werd hij alsnog vrijgesproken voor de overtreding op Chefrino Eind. Volgens de tuchtcommissie was er eigenlijk niet echt sprake van een overtreding.

'Uit de beelden maakt de tuchtcommissie op dat de tegenspeler voor het contact al uit evenwicht is geraakt, voorover valt en tijdens zijn val met zijn hak de knie van Clasie raakt', citeert AZ de tuchtcommissie op de site. 'Naar het oordeel van de tuchtcommissie is er geen sprake van een overtreding zodat niet behoeft te worden beoordeeld of er een duidelijke scoringskans wordt ontnomen.'

Daardoor is Clasie 'gewoon' inzetbaar voor het duel met Sparta Rotterdam in de Eredivisie komend weekend, waar de ploeg van Arne Slot het kalenderjaar 2019 afsluit. Toen Clasie in de 55ste minuut rood kreeg woensdagavond, stond het overigens nog 0-0. Daarna liep AZ met tien man toch uit naar een 3-0 zege. De zaak kwam donderdagavond voor bij de tuchtcommissie van KNVB.

Door de blessures van Ron Vlaar en Pantelis Hatzidiakos kampt AZ met personele problemen achterin, waardoor Clasie door Slot een linie naar achteren werd geschoven. Als ook hij weg zou vallen, moest de coach een nieuwe noodgreep doen. "Al vinden we daar ook wel weer een oplossing voor, we hebben veel goede voetballers", zei hij direct na het bekerduel nog. Omdat Clasie's kaart geseponeerd is, zal Slot ongetwijfeld geen andere puzzel leggen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen