Tottenham verlengt contract van Alderweireld met vier jaar

20 december 2019, 11:06   Bijgewerkt: 20 december 2019, 11:13

Tottenham Hotspur heeft het aflopende contract van Toby Alderweireld vrijdagochtend met liefst vier jaar verlengd. De Belgische centrale verdediger heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis die hem tot en met 2023 in Londen houdt. Daardoor keert hij voorlopig nog niet terug bij Ajax.

De Amsterdammers hadden met het aflopende contract van Alderweireld komende zomer wellicht stiekeme hoop gehad om diens komst, maar met deze nieuwe deal maakt hij aan alle onzekerheid een einde. Aangezien Alderweireld meer dan een vaste waarde is in het elftal van José Mourinho, is het ook voor de Portugese coach goed nieuws. Met Christian Eriksen en Jan Vertonghen lopen er namelijk nog twee bepalende spelers uit hun contract komende zomer: zij hebben nog altijd niet bijgetekend. 

Vertonghen (32) wil alleen voor langere tijd bijtekenen, maar normaliter doet de Spurs dat niet bij oude spelers, waardoor hij op weg naar de uitgang lijkt. Voor zijn Belgische collega is dat dus niet het geval, hij kon wel voor vier seizoenen bijtekenen. Eerder stond Alderwiereld onder contract bij Ajax – waar hij zijn doorbaak kende –, Southampton en Atlético Madrid. Voor Tottenham speelde de 98-voudig international van België al bijna tweehonderd duels, waarin hij vijftien keer scoorde en twaalf assists gaf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen