Transferweekje: gratis WK-winnaar, Feyenoord en ADO

21 december 2019, 12:06   Bijgewerkt: 21 december 2019, 12:45

Het duurt nog iets meer dan een week voordat de winterse transfermarkt zijn deuren opent. De geruchtenmachine draait inmiddels op volle toeren. Er wordt druk gespeculeerd over transfers die in de winter of daarna kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. 

Wereldkampioen op te halen

Mario Götze was ooit een van de meest gewilde Duitse talenten toen Bayern München bijna veertig miljoen euro voor hem betaalde en hij een jaar later Duitsland hoogstpersoonlijk naar de WK-titel schoot. Maar zijn carrière is in verval: BVB haalde hem al weg uit München, waar hij geen basisplaats meer had. Maar ook zijn oude liefde lijkt te roesten, want onder Lucien Favre mag hij al blij zijn als hij als invaller speelminuten maakt, waardoor het sterk de vraag is of hij zijn aflopende contract wil verlengen. Volgens BILD kan dat zomaar eens niet het geval zijn, waardoor hij transfervrij is. Het Hertha BSC van Jürgen Klinsmann zou hem dolgraag op willen pikken om in Berlijn een nieuwe start te maken - samen met Granit Xhaka (Arsenal), voor wie men in de winterstop meer dan veertig miljoen euro zou hebben. Maar wat gaat er gebeuren met de eeuwige held van Duitsland?

Feyenoord

De kans is groot dat in de winterse transfermarkt er een revolutie op gang gaat komen bij Feyenoord. Niet alleen mogen volgens het Algemeen Dagblad de overbodige talenten (Wouter Burger, Marouan Azarkan en Achraf El Bouchataoui) op huurbasis vertrekken, ook mogen er overbodige spelers weg. Liam Kelly heeft te horen gekregen te mogen gaan, terwijl ook Jan-Arie van der Heijden (beschikt over een aflopend contract) kan vertrekken. En als er een mooi bedrag komt voor Sam Larsson, Luciano Narsingh en Yassin Ayoub, wordt ook het trio naar de uitgang gewerkt. Volgens Voetbal International wordt er financiële ruimte gemaakt voor een revolutie en in elk geval een nieuwe spits – een concurrent voor Nicolai Jørgensen – en middenvelder, die nog voor het trainingskamp - dat op 6 januari 2020 aanvangt - gepresenteerd moeten zijn.

Veranderingen in Den Haag

Er is de laatste weken een hoop gebeurd bij ADO Den Haag en er gaat de komende tijd nog veel meer gebeuren. De Hagenaren namen drie weken geleden afscheid van opstappende Alfons Groenendijk en zijn sindsdien op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Dat wordt waarschijnlijk Alan Pardew (58), meldden onder meer Sky Sports en het Algemeen Dagblad. ADO trekt binnenkort niet alleen een nieuwe trainer, maar waarschijnlijk ook nieuwe spelers aan. De Haagse club beschikt namelijk over een potje met geld om wat te doen op de transfermarkt. Dat is, gezien de sportieve resultaten, geen overbodige luxe. En wat gaat er nog op bestuurlijk vlak gebeuren? Uit onvrede trad Kees Jansma deze week terug, financieel directeur Henrik-Jan Rinner werd geloosd en technisch manager Jeffrey van As op non-actief is gesteld. Hij heeft echter een advocaat in de hand genomen om zijn ontslag aan te vechten. Kortom: het zal nog wel even onrustig blijven in Den Haag.

Uitgaande transfers Heerenveen

SC Heerenveen presenteerde vrijdag Runar Espejord als nieuwe spits. Veel meer wensen dan een concurrent voor Jens Odgaard heeft trainer Johnny Jansen niet op zijn verlanglijst staan. Inkomende transfers vallen dan ook niet direct te verwachten, uitgaande wel. Voormalig aanvoerder Daniel Høegh raakte door een blessure zijn basisplaats kwijt en is ongelukkig met zijn reserverol. Daarnaast staat ook Nemanja Mihajlovic nog steeds onder contract bij Heerenveen. Als niet-EU-speler behoort de Serviër tot de grootverdieners, maar Mihajlovic kwam dit seizoen nog geen minuut in actie. Technisch manager Gerry Hamstra heeft aan Omrop Fryslân laten weten dat de aanvaller verkocht of verhuurd mag worden. Het contract van Mihajlovic loopt na dit seizoen af. Ook voor middenvelder Fredrik Frederiksen (19) en Andreas Skovgaard (22) zoekt Heerenveen een oplossing.

Milan kan uitkomst bieden voor Matic

Oud-Vitesse-controleur Nemanja Matic gaat mogelijk aan het werk in Italië. De 31-jarige middenvelder is bij Manchester United op een zijspoor gezet en staat in de belangstelling van AC Milan, meldt La Gazzetta dello Sport. Het contract van de middenvelder in Manchester loopt komende zomer af, waardoor een geen sprake zou hoeven zijn van een transfersom. Naar verluidt wil Milan hem een tweejarig contract aanbieden. De kans bestaat dat Matic overigens al in de winter de overstap maakt. In dat geval houdt Man United een kleine transfersom over aan de deal en kan Milan al eerder beschikken over de middenvelder.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen