Slot wijst op kracht Sparta: "Thuis prima resultaten behaald"

20 december 2019, 13:26

AZ sluit zaterdagavond de eerste seizoenshelft af met een uitwedstrijd tegen Sparta. Het is de tweede keer dit seizoen dat de clubs elkaar treffen. Bij de vorige ontmoeting nam Sparta snel de leiding, maar won AZ uiteindelijk wel met 5-1. "Ik hoop dat we zaterdag beter starten dan toen", aldus Arne Slot via de clubkanalen.

"Na twee minuten stonden we al met 0-1 achter en hadden we daarvoor al een grote kans weggegeven. Dat hebben we daarna heel erg goed hersteld", herinnert Slot zich. De trainer weet dat de Spartanen het gros van hun punten op Het Kasteel behalen. "Dat is het grote verschil bij Sparta: de uit- en thuiswedstrijden. Uit hebben ze veel moeite om punten te halen, thuis lukt dat heel erg aardig. De afgelopen periode hebben ze daar prima resultaten behaald."

Door de overwinning op Ajax is AZ de gedeeld koploper van de Eredivisie. Slot denkt dat de status van de Alkmaarders niet per se is veranderd door de overwinning. "Ik denk dat als je bovenin staat tegenstanders veel respect voor je hebben, maar het ook als een enorme uitdaging zien om van je te winnen. Ik geloof niet dat de uitdaging groter is doordat we gedeeld eerste staan."

AZ strikt jeugdinternational

AZ heeft vrijdag Nick Twisk (16) vastgelegd. De jonge middenvelder heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2020. "Als kleine jongen droom je er al van om prof te worden en dit is een mooie eerste stap. Voor mijn gevoel begint het ", aldus Twisk.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen