'Memphis geopereerd: arts schat vijf maanden hersteltijd'

20 december 2019, 14:57   Bijgewerkt: 20 december 2019, 15:04

Mogelijk zeer positief nieuws voor het Nederlands elftal: Memphis Depay is vrijdagochtend succesvol geopereerd aan zijn kruisbandblessure. De arts van dienst, Pierpaolo Mariani, schatte na de ingreep de hersteltijd op zo'n vijf maanden. Dat zou betekenen dat hij het EK 2020 wél nog kan halen - in tegenstelling tot eerdere berichten.

Dat schrijven Italiaanse media, waaronder Gianlucadimarzio. Memphis zou op basis van zijn gevoel voor de Italiaanse arts hebben gekozen, die eerder ook Kevin Strootman en zijn trainer Rudi Garcia heeft geopereerd bij vergelijkbare knieblessures. Mariani zou positief zijn geweest over de hersteltijd van Memphis, die hij op vijf maanden schatte.

Dat zou betekenen dat hij eind mei weer fit is en in de weken voor het EK – dat voor Oranje op 14 juni van start gaat – nog speelritme op kunnen doen. Hoe realistisch de inschatting van de arts is, is nog niet bekend. Vooralsnog heeft Memphis de geruchten zelf niet bevestigd. Voor het Nederlands elftal zou het meer dan goed nieuws zijn, aangezien de aanvaller wat doelpunten en assists onmisbaar is voor Oranje. 

Lees ook: Koeman aangedaan door blessure Memphis: "Een geweldige klap"

Memphis viel tegen Stade Rennes geblesseerd uit en al vrij snel werd gevreesd voor een kruisbandblessure, die een dag na het duel werd bevestigd door Lyon. Nog geen week na het incident, is Memphis al met succes geopereerd aan zijn kwetsuur. Hoewel specialisten de kans klein achten dat hij tijdig fit zou kunnen zijn, zou dit goed nieuws betekenen voor Oranje en de aanvaller.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen