Buijs keert terug van schorsing en uit op revanche tegen Emmen

20 december 2019, 16:48   Bijgewerkt: 20 december 2019, 17:18

Danny Buijs was afgelopen donderdag geschorst en zat dus niet op de bank in het bekerduel met FC Utrecht. Zondag keert de trainer gewoon weer terug en wil hij met FC Groningen aanhaken bij de clubs in het linkerrijtje. De trainer denkt de wedstrijd tegen Emmen op mentaliteit en karakter te moeten winnen.

Het gaat met pieken en dalen bij FC Groningen dit seizoen. Na een eerdere reeks van vier overwinningen uit vijf is de ploeg inmiddels alweer vijf wedstrijden zonder zege. Afgelopen donderdag werd de ploeg uit de beker geknikkerd door FC Utrecht. "Het is een uitdaging om een heel jaar lang op een constant niveau te presteren", sprak Buijs via de officiële kanalen. "Soms verwachten we met elkaar misschien wel iets teveel, maar het is nog altijd beter de lat iets te hoog te leggen dan te laag."

Om het gat met de plekken voor de play-offs niet verder op te laten lopen is FC Groningen zondag genoodzaakt om in eigen huis te winnen van FC Emmen. Bij die ploeg lopen veel oud-spelers van de Noorderlingen en vorig seizoen was de ploeg van Dick Lukkien twee keer te sterk voor de Trots van het Noorden. "Het is een belangrijke wedstrijd, ook al omdat we nu precies middenin de ranglijst staat. Om aansluiting te houden naar boven, moeten we winnen", stelde de trainer van de Groningers. "Emmen heeft een leuk voetballende ploeg en hun selectie is de afgelopen weken weer wat completer geworden nadat spelers terugkeerden van blessures. Wij gaan zelf gewoon door op de ingeslagen weg en moeten weer een goed niveau halen. Deze wedstrijd willen we er op mentaliteit en karakter uit slepen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen