Mazraoui: "Zoveel wedstrijden is een aanslag op het lichaam"

20 december 2019, 21:25

Voor Noussair Mazraoui komt de winterstop gelegen. Net als voor heel Ajax is 2019 een mooi, maar ook zwaar jaar geweest. Maar eerst wil de Marokkaan tegen ADO Den Haag het kalenderjaar in stijl afsluiten. "Zij zitten niet in een lekkere periode, maar bij ons liep het afgelopen week ook niet echt", aldus de rechtsback.

"Het is een aanslag op het lichaam geweest, zoveel wedstrijden", zegt Mazraoui tegen Ajax TV. "Dit seizoen hebben we tussen de vijftig en zestig wedstrijden gespeeld. Dat is heel veel. Vooral als je het niet gewend bent. Uiteindelijk eist dat wel z'n tol."

Ajax kent momenteel een goed gevulde lappenmand en ook het spel is de laatste weken minder. Ook midweeks tegen Telstar verliep het stroef. "Het was sowieso even schakelen. Voor Chelsea-uit hoef je je niet te motiveren, maar voor deze wedstrijden moet je diepgaan om jezelf te motiveren. Voor hen was het alles of niets. Wij hadden alles te verliezen."

Na het duel met ADO Den Haag breekt de winterstop aan. "Daarin ga ik uitrusten, genieten en bijkomen. Even met het hoofd ergens anders zijn. 2020 wil ik weer met een vrij leeg hoofd beginnen. Daarin wil ik weer kampioen worden, de beker winnen en ik wil de Europa League ook gewoon winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen