Garcia maakt zich zorgen: "Zitten er fysiek en mentaal doorheen"

20 december 2019, 22:25   Bijgewerkt: 20 december 2019, 22:44

Het was een dramatische week voor FC Twente. De ploeg zat al in een slechte fase van het seizoen, maar na een dikke nederlaag tegen Go Ahead Eagles werd er ook ruim verloren van RKC Waalwijk. Gonzalo Garcia is bezorgd, maar vindt het verval niet onlogisch. "We zitten mentaal en fysiek aan ons maximum", aldus de trainer

"We hebben een hele zware week gehad en dat zag je ook op het veld", zegt Garcia in gesprek met FOX Sports. Twente was eigenlijk vanaf de eerste minuut de mindere ploeg en RKC combineerde bij vlagen heel makkelijk door de Twentse defensie heen. "Het was heel teleurstellend. Het leek alsof we ons plan waren vergeten. Het pakte eigenlijk compleet andersom uit."

Bij de rust was de schade nog enigszins beperkt en Garcia probeerde het met een aantal aanpassingen in de rust om te zetten, maar Twente kreeg na twee minuten spelen in de tweede helft al de volgende goal tegen. "We hadden gezegd dat we in de wedstrijd moesten blijven. Het eerste schot gaat er dan direct in. Dat is mentaal zo zwaar. Daarna konden we het niet meer herstellen. We zitten aan ons maximum op mentaal en fysiek gebied. Het is op, dus de winterstop komt op een goed moment."

RKC is na ADO Den Haag en VVV-Venlo de volgende lager genoteerde tegenstander waarvan Twente niet weet te winnen. "In uitwedstrijden spelen we niet op ons best. Vandaag was dat al vanaf de eerste minuut. Het is niet makkelijk en natuurlijk ben ik bezorgd. Na de winterstop gaan we opnieuw beginnen, iedereen moet goed nadenken en tot rust komen", besluit de Uruguayaan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen