Dortmund geeft op bezoek bij Schreuder alles uit handen

20 december 2019, 22:32

De titelkansen van Borussia Dortmund hebben een flinke deuk opgelopen. Het Hoffenheim van Alfred Schreuder klopte de nummer vier van de Bundesliga geheel tegen verhouding in: 2-1. Jürgen Locadia speelde vrijdagavond als invaller een belangrijke rol bij de comeback van de thuisploeg.

Borussia Dortmund trof Locadia en Joshua Brenet niet aan in de basis van Hoffenheim. Voor de derde wedstrijd op rij zat Locadia op de bank, Brenet behoorde helemaal niet bij de selectie van Schreuder. Zonder Nederlandse inbreng binnen de lijnen was Dortmund de meest dominante ploeg. Maar net als de thuisploeg speelden Die Borussen slordig en rommelig.

In het geploeter kreeg Borussia de beste kansen. Daarvan benutte het er slechts één. Mario Götze werkte - met een beetje hulp van Sebastian Rudy - een goede loopactie van Achraf Hakimi binnen. De bezoekers verzuimden om de voorsprong verder uit te breiden. Ook zat het niet mee met een schot van Julian Weigl op de lat. Al mocht het ook niet klagen dat Robert Skov van Hoffenheim het aluminium raakte. De gemiste kansen kwamen Dortmund heel duur te staan. Hoffenheim zorgde voor een ongekende comeback. Al gaf niemand daar in de tweede helft een stuiver voor. Want het niveau na rust zakte steeds verder weg. Maar de twee mogelijkheden voor Hoffenheim leverde beide keren een doelpunt op.

Als invaller was Locadia bij nauw betrokken bij de gelijkmaker. Hij stuitte met zijn poging nog op Roman Bürki, maar in de herkansing werkte Sargis Adamyan alsnog binnen. Drie minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd gaf Adamyan voor op Andrej Kramaric en kopte de Kroaat binnen. Dat betekende de genadeklap van Dortmund en moet de ploeg van Lucien Favre vrezen dat koplopers RB Leipzi en Borussia Mönchengladbach uitlopen naar zeven punten voorsprong. Ondertussen is Hoffenheim tot op drie punten genaderd.