Ancelotti en Arteta zien Everton en Arsenal remiseren

21 december 2019, 15:38

Everton tegen Arsenal was zaterdag de wedstrijd van de interim-trainers. Duncan Ferguson en Freddie Ljungberg stonden bij respectievelijk Everton en Arsenal voor het laatst op de bank en zagen hun ploegen worstelen tegen elkaar. Het eindigde in 0-0.

Op Goodison Park maakten Everton en Arsenal er absoluut geen spektakel van. In de eerste helft was Everton de betere ploeg, zonder echt veel kansen te krijgen. Sneu was overigens dat Alex Iwobi na tien minuten al geblesseerd uitviel tegen zijn oude club. Het was een van de weinig opmerkelijke momenten in een wedstrijd die eigenijk het aanzien niet waard was. Na rust was Arsenal iets sterker, maar ook die ploeg was nauwelijks dreigend. Pierre-Emerick Aubameyang kreeg kort na de pauze een paar kansjes, maar schoot twee keer te slap in.

Everton dacht overigens nog twee penalty's te moeten krijgen, maar de handsballen in het strafschopgebied werden niet als probleem gezien door de arbiter. Voor Ferguson en Ljungberg was het hun laatste wedstrijd als interim-coaches. Met name Ferguson deed het prima als interim-trainer. Hij won met 3-1 van Chelsea en speelde gelijk tegen Manchester United en Arsenal. Carlo Ancelotti en Mikel Arteta waren zaterdag aandachtig toeschouwer en zullen het nu moeten gaan doen. Voor beide trainers is er veel werk aan de winkel.