Van Persie blikt terug op Oranje: "Heel trots op mijn carrière"

21 december 2019, 19:26

Robin van Persie ziet zijn periode als international van Oranje als het grote hoogtepunt van zijn loopbaan. Spelen voor het Nederlands elftal was voor hem naar eigen zeggen de grootste droom die hij had. "Ik ben heel trots op die carrière. Vijf eindtoernooien, vijftig doelpunten. Dat is een droom voor een simpele jongen uit Kralingen."

Dat zei hij op een terugblik bij OnsOranje. Het WK 2010 – waarin Oranje de finale haalde – was volgens Van Persie hét moment om een prijs te pakken. "Iedereen was fit en speelde bij de grootste clubs van Europa. Het was primetime voor de jongens van onze generatie", zei van Persie. "Als team voelde je dat we groeiden na elke wedstrijd, we kregen steeds meer vertrouwen in elkaar. En in de finale hebben we uiteindelijk meer kansen gehad dan Spanje…"

Kopgoal tegen Spanje

Verder steeg het doelpunt dat Van Persie vier jaar later maakte tegen Spanje op het WK boven zijn 49 andere interlandgoals uit. "Iedereen was sceptisch vooraf, Spanje was beter en als we met 5-0 zouden verliezen, deden we het goed. Vlak voor rust maak ik die kopgoal, Spanje was daardoor in de rust mentaal gebroken heeft Sergio Ramos weleens gezegd. Ik wilde de bal eerst aannemen, maar hij kwam net te ver en ik besluit hem direct in te koppen. Gelukkig maar", glimlacht RvP. "Uiteindelijk hebben we het hele WK niet verloren."

Vijftig doelpunten

Ook had Van Persie zich na een tijdje ten doel gesteld om de alltime topscorer te worden van Oranje. "Na mijn dertigste goal werd dat wel echt een doel van mij. Onder Louis van Gaal ging het echt hard, ik scoorde aan de lopende band", zei de spits, die eerst hoorde derde keuze te zijn onder Van Gaal voorin. Dat veranderde en Van Persie scoorde aan de lopende band.

"En ik wilde uiteindelijk de vijftigste goal maken, dat staat toch anders dan 49. Ik ben heel trots op mijn record, al komt er een dag dat ik hem moet doorgeven. Dat doe ik dan met liefde. Tot die tijd geniet ik er wel van", aldus Van Persie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen