Ajax loot eenvoudig in beker, PSV-AZ optie in kwartfinale

21 december 2019, 22:24   Bijgewerkt: 15 januari 2020, 09:21

Ajax, AZ en PSV hebben relatief makkelijk geloot voor de achtste finales: zij werden zaterdagavond gekoppeld aan respectievelijk Spakenburg, TOP Oss en NAC Breda. Feyenoord heeft met Fortuna Sittard een minder gunstige loting. Voor de kwartfinale lonkt met AZ – PSV een absolute topper, terwijl Ajax een relatief makkelijk programma heeft en 'aan de goede kant' van het schema zit. 

"De drie rondes in het voorjaar zitten dicht op elkaar gepland, daarom wordt er nu al geloot voor alle rondes", aldus Heinrich Welling, die de loting organiseert namens de KNVB. "Voor clubs en organisatorisch is het belangrijk om te weten tegen wie je speelt." Te denken valt aan de inzet van de politie en andere organisatorische dingen. Het werd een lange loting, die begon met het Eredivisie-onderonsje tussen Fortuna Sittard – Feyenoord.

Ajax kwam als negende uit de koker en had met Spakenburg een eenvoudige loting. Vervolgens werd AZ nog gekoppeld aan TOP Oss en PSV had met NAC Breda ook geen loodzware loting. Geen echte toppers in de achtste finales van de KNVB Beker, maar wel een hoop aardige wedstrijden.

Achtste finale:

Fortuna Sittard - Feyenoord

Heracles Almelo – Vitesse

FC Eindhoven – FC Utrecht

Ajax – Spakenburg

sc Heerenveen – Willem II

IJsselmeervogels – Go Ahead Eagles

TOP Oss – AZ

NAC Breda – PSV

Voor de kwartfinale kwam er met AZ (mits het wint van TOP Oss) – PSV (als het wint van NAC Breda) wel een potentieel grote wedstrijd uit de koker. Ajax speelt als het doorgaat tegen de winnaar van Heracles Almelo en Vitesse, terwijl Feyenoord opnieuw een lastig karwei heeft met de winnaar van sc Heerenveen – Willem II (mits het zelf doorgaat). In de halve finale speelt het dan vermoedelijk ook nog eens tegen AZ of PSV, wat de weg naar de finale heel zwaar maakt voor de Rotterdammers.

Ajax zit aan de goede kant van het toernooi, want treft een echte topploeg pas in de finale in De Kuip. FC Utrecht is de zwaarste tegenstander in de halve finale van de KNVB Beker. 

Kwartfinale: 

TOP Oss – AZ // NAC Breda – PSV

Heracles Almelo – Vitesse // Ajax – Spakenburg

sc Heerenveen – Willem II // Fortuna Sittard - Feyenoord

IJsselmeervogels – Go Ahead Eagles // FC Eindhoven – FC Utrecht

Halve finale:

IJsselmeervogels – Go Ahead Eagles // FC Eindhoven – FC Utrecht treft in de halve finale Heracles Almelo – Vitesse // Ajax – Spakenburg

sc Heerenveen – Willem II // Fortuna Sittard - Feyenoord treft in de halve finale TOP Oss – AZ // NAC Breda – PSV

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen