Willem II na remise als Brabants tweede winter in

21 december 2019, 22:40

Willem II heeft in een zwakke wedstrijd in het thuisstadion met 0-0 gelijkgespeeld tegen Fortuna Sittard. In de eerste helft was de ploeg van Adrie Koster nauwkeurig op het middenveld, maar bracht het Fortuna door een laag baltempo weinig in de problemen. In de tweede helft kende de ploeg van Adrie Koster even een sterke fase, maar daarna zakte het niveau ver terugn. Zo sluit Willem II een fantastische eerste seizoenshelft toch ietwat teleurstellend  en door de zege van PSV niet als Brabants Beste af. 

In een van de laatste Eredivisie-duels in 2019 moest Willem II het opnemen tegen Fortuna Sittard. De Tilburgers, nu al de verrassing van het seizoen, wonnen in de afgelopen wedstrijden van SC Heerenveen en Sparta, en waren dan ook de favoriet voor deze wedstrijd. Fortuna Sittard - bij wie Wessel Dammers meedeed - pakte tot dusver namelijk slechts één punt in uitwedstrijden voor de winterstop. 

Met Dammers centraal in de verdediging kwam Fortuna in de eerste helft weinig in de problemen. Het hield de ruimtes achterin goed dicht, zette druk wanneer het nodig was, en stapte op de juiste momenten in. Hierbij moet echter ook aangetekend worden dat het baltempo redelijk laag was, waardoor er weinig risico in deze acties schuilde. Eenmaal kwam de ploeg echt in gevaar, toen een lange bal van Sebastian Holmén over de Limburgse verdediging voor de voeten van Vangelis Pavlidis viel. De Griek probeerde de bal over Alexei Koselev te wippen, maar zag zijn poging mislukken. De Tilburgers probeerden wel te voetballen, maar de belangrijkste spelers van de ploeg, voornamelijk Mike Ndayishimiye, werden niet in hun spel gelaten.

De Tilburgers, die het grootste deel van het balbezit hadden, kwamen zelf echter ook nauwelijk in de problemen. Hoewel de ploeg soms enige ruimte liet vallen tussen de verdediging en het middenveld, profiteerde Fortuna hier in de omschakeling weinig van. De passing was te onnauwkeurig, en de spaarzame kansen die er waren, voornamelijk in de persoon van Alex Carbonell, niet besteed. De ploegen zochten dan ook met een 0-0 ruststand de kleedkamers op.

Na de rust kwam Willem II furieus uit de kleedkamers. De ploeg toonde veel dreiging voor het doel en won de bal na balverlies zetten snel weer terug. Tot grote kansen kwam het echter nauwelijks, omdat de passing vrij onnauwkeurig was en Fortuna bovendien met negen á tien man rond het eigen strafschopgebied geposteerd stond. En als er dan eens een kans kwam (Ndayishimiye), stond keeper Koselev in de weg.

Na ongeveer een uur gespeeld te hebben, zakte het niveau steeds verder weg. Gemakkelijke passes rolden over de zijlijn, er werd veel onnodig balverlies geleden en er werden soms smerige overtredingen gemaakt. Willem II (en ook Fortuna) had duidelijk een midweeks bekerduel in de benen, bleef wel de overheersende ploeg op het veld, maar de gasten kregen de beste kansen. Deze werden echter niet afgerond, en zo eindigde deze lelijke wedstrijd, die geen winnaar verdiende, in een doelpuntloos gelijkspel. Hierdoor gaat PSV - dat wel won van PEC Zwolle - als Brabants Beste de winterstop in en dat zal ondanks de fantastische seizoenshelft een beetje pijn doen in Tilburg. 

Opstellingen en beoordelingen*

Willem II: Timon Wellenreuther 6; Bart Nieuwkoop 5 (46. Miquel Nelom 5,5), Sebastian Holmén 6, Jordens Peters 6, Freek Heerkens 5,5; Pol Llonch 6, Dries Saddiki 5 (80. Marios Vrousai -), Mike Trésor Ndayishimiye 4,5; Mats Köhlert 5,5, Vangelis Pavlidis 5, Ché Nunnely 5.

Fortuna Sittard: Alexei Koselev 6,5; Martin Angha 6, Wessel Dammers 6 (81. Clint Essers -), Branislav Ninaj 6, George Cox 6; Álex Carbonell 5,5 (55. Rasmus Karjalainen 6), Jorrit Smeets  5 (68. Leandro Fernandes 5), Tesfaldet Tekie 5,5, Mark Diemers 6; Amadou Ciss 5, Vitaly Damascan 5,5.

Man of the match: Alexei Koselev

*: speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen