SC Cambuur gaat na zege op Excelsior weer alleen aan kop

22 december 2019, 16:28

SC Cambuur heeft het kalenderjaar afgesloten met een verdiende overwinning bij Excelsior. Door de 1-3 zege op Woudestein gaan de Leeuwarders weer alleen aan kop in de Eerste Divisie. De derby tussen Telstar en Jong AZ werd met 3-1 gewonnen door de thuisploeg.

Excelsior - SC Cambuur 1-3

Hoewel SC Cambuur midweeks in het bekertoernooi werd uitgeschakeld door Feyenoord, reisde het toch met een goed gevoel af naar Woudestein voor de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar. De ploeg van trainer Henk de Jong werd na de 1-2 nederlaag tegen de Rotterdamse club namelijk bedolven onder complimenten. Dat het vertrouwen geen knauw had gekregen, werd zondag snel duidelijk.

Voor rust was Cambuur namelijk heer en meester tegen de ploeg van trainer Ricardo Moniz. Halverwege de wedstrijd leidden de Leeuwarders met 0-2 door doelpunten van de teruggekeerde Robert Mühren en Jamie Jacobs. Na rust waren de bezoekers vaak dicht bij een derde doelpunt, maar onder meer het houtwerk werd drie keer geraakt. In de slotfase werd het nog even spannend nadat Rai Vloet de 1-2 had gescoord, maar in blessuretijd besliste Issa Kallon de wedstrijd door de 1-3 te maken.

Door de zege gaat Cambuur met drie punten voorsprong op Jong Ajax de winterstop in. De voorsprong op nummers drie en vier De Graafschap en FC Volendam bedraagt acht punten.

Telstar - Jong AZ 3-1

Telstar steeg zondagmiddag naar het linkerrijtje door de Noord-Hollandse derby tegen Jong AZ te winnen. AZ'er Joey Jacobs zorgde voor het openingsdoelpunt door zijn eigen doelman te verschalken, waarna Tijani Reijnders voor de gelijkmaker tekende. Direct na zijn doelpunt kwam Telstar via Elayis Tavsan op 2-1. Vlak voor tijd werd het via Reda Kharchouch nog 3-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen