Flater De Gea leidt blamage United tegen hekkensluiter in

22 december 2019, 16:54

Manchester United gaat met een flinke kater de kerstdagen in. Het elftal van Ole Gunnar Solskjaer liet zich compleet verrassen door hekkensluiter Watford, dat sinds april thuis niet meer had gewonnen. Een enorme fout van David De Gea leidde de blamage van Unied in.

Solskjaer had na bijna drie maanden weer de beschikking over Paul Pogba. De Fransman speelde op 30 september zijn laatste wedstrijd en zat sindsdien in de lappenmand. Op Vicarage Road nam Pogba plaats op de bank. Een klein half uur voor het einde moest Solskjaer een beroep doen op zijn sterspeler. United had vroeg in de tweede helft in een tijdsbestek van vijf minuten alles uit handen gegeven. Beide doelpunten van Watford werden ingeleid door persoonlijke fouten aan de kant van United.

De Gea ging verschrikkelijk in de fout bij een mislukt schot van Ismaïla Sarr. De doelman van United hoefde de bal alleen maar te vangen, maar hij liet het leder om onverklaarbare wijze door zijn vingers glippen. Amper bekomen van zijn flater kreeg De Gea Troy Deeney vanaf de penaltystip tegenover zich. Watford kreeg de strafschop voor een domme overtreding door Aaron Wan-Bissaka. Deeney faalde niet en liet de 2-0 noteren.

Pas met Pogba in de ploeg kreeg United de grip op de wedstrijden weer wat terug. Met zijn passes toonde de voormalig duurste speler ter wereld zijn klasse. Maar het was onvoldoende voor een echt slotoffensief en kon de vijfde competitienederlaag van dit seizoen niet meer worden voorkomen.