Bazoer grijpt hoofdrol bij simpele zege Vitesse op VVV

22 december 2019, 18:50

Vitesse heeft in het afscheidsduel van interim-coach Joseph Oosting met 3-0 gewonnen van VVV-Venlo. In het Gelredome wist de thuisploeg zijn laatste wedstrijd onder de interim-trainer positief af te sluiten. In de eerste helft kwamen de Arnhemmers op een 2-0 voorsprong na twee prachtige treffers van Riechedly Bazoer en Tim Matavz. In de tweede helft bepaalde Bryan Linssen de eindstand op 3-0 nadat hij de doelman van VVV verschalkte met een goede kopbal.

Voorafgaand aan het duel was het al bekend dat Oosting zondag voor de laatste keer voor de groep stond in de rol van hoofdcoach. De Drent beschikt niet over de benodigde papieren, waardoor hij noodgedwongen moet aftreden in deze functie. De KNVB had Vitesse voor een periode van drie weken dispensatie gegeven, zodat de club tussentijds kon zoeken naar een geschikte hoofdcoach. Oosting was hier van op de hoogte, maar greep de kans met beide handen aan. Onder de Drent wisten de Arnhemmers niet te verliezen: een gelijkspel en drie overwinningen waaronder de bekerwedstrijd tegen de amateurs van ODIN '59. Hij hoopte deze positieve lijn door te zetten in zijn laatste duel als hoofdtrainer in Arnhem.

In de tweede kwam de ploeg uit Venlo beter in de wedstrijd. Na de komst van Haji Wright werd VVV gevaarlijker en dit resulteerde in enkele serieuze kansen. Uiteindelijk was het Vitesse dat weer een doelpunt maakte. Uit een voorzet torende Linssen boven iedereen uit en besliste hij het duel door middel van een knappe kopbal in de verre hoek. Hiermee bepaalde hij ook de eindstand op 3-0.

Kortom, de uitzwaaiende Oosting kan met een positief gevoel terugkijken op zijn periode als hoofdtrainer. Hij wist geen enkele wedstrijd te verliezen en liet weer goed aanvallend spel zien. Dankzij deze overwinning is de ploeg uit Arnhem terug te vinden op de zesde plaats en kan de club toch met een relatief goed gevoel terugblikken op de eerste seizoenshelft.

Opstellingen en beoordelingen*

Vitesse: Remko Pasveer 6; Julian Lelieveld 6,5, Danilho Doekhi 6,5, Armando Obispo 7, Max Clark 6,5; Navarone Foor 6.5 (75. Patrick Vroegh), Riechedly Bazoer 8 (86. Yassin Oukili),  Matus Bero 7,5; Nouha Dicko 6,5 (82. Thomas Buitink), Tim Matavz 7, Bryan Linssen 7.

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 5; Tobias Pachonik 5, Nils Röseler 5,5, Christiaan Kum 5,5,  Roel Janssen 5; Evert Linthorst 5 (61. Simon Janssen.)  Danny Post 5, Peter van Ooijen 6,5; Jonathan Opoku 5, Elia Soriana 5,5 (61. Haji Wright 6,5) Jerome Sinclair 5,5 (80. John Yeboah)

Man of the match: Riechedly Bazoer

*Spelers moeten minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen