Lazio wint weer van Juventus en legt beslag op Supercoppa

22 december 2019, 19:47

Lazio heeft zondagavond voor de vijfde keer in de clubhistorie de Supercoppa Italiana gewonnen. De Romeinse club was in Saoedi-Arabië met 1-3 te sterk voor Juventus, dat aantrad zonder Matthijs de Ligt. Hij werd voor de vierde wedstrijd op rij gepasseerd door trainer Maurizio Sarri.

Net als in de voorgaande wedstrijden vormden Leonardo Bonucci en Merih Demiral het centrale duo bij Juventus. De laatste keer dat De Ligt startte, was toevallig tegen Lazio. Toen won de club uit Rome met 3-1. Daarna begon de centrale verdediger op de bank tegen Bayer Leverkusen (0-2 winst), Udinese (3-1 winst) en Sampdoria (1-2 winst).

Vanaf de bank zag De Ligt hoe Lazio na een kwartier de leiding nam in de strijd om de Italiaanse Super Cup. Luis Alberto kreeg met enig fortuin de bal voor de voeten en schoot onberispelijk raak. Vlak voor rust kwam Juventus op gelijke hoogte. Een schot van Cristiano Ronaldo werd gepareerd door doelman Thomas Strakosha, maar in de rebound schoot Paulo Dybala alsnog raak.

Na rust trok Lazio de wedstrijd naar zich toe. Een kwartier voor tijd maakte Senad Lulic het winnende doelpunt. Hij kreeg de bal bij de tweede paal en schoot met een volley de bal achter Wojciech Szczesny. In blessuretijd gebeurde nog van alles: eerst kreeg Rodrigo Bentancur zijn tweede gele kaart, waardoor Juventus met tien man de wedstrijd moest afmaken. Vervolgens besliste Danilo Cataldi het duel door de 1-3 te maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen