Opgeleefde Vlap grijpt met dubbelslag heldenrol bij Anderlecht

22 december 2019, 21:51   Bijgewerkt: 22 december 2019, 22:01

Met dank aan een opgeleefde Michel Vlap heeft RSC Anderlecht zondag drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen KRC Genk. De geplaagde Belgische club boekte voor eigen publiek een 2-0 overwinning. Vlap, die een stroeve start kent bij zijn nieuwe werkgever, nam beide doelpunten voor zijn rekening. Vlak voor tijd werd de man of the match beloond met een publiekswissel.

In de midweekse bekerwedstrijd tegen Club Brugge (0-2 verlies) keerde Vlap al terug in de basis bij Anderlecht. Tegen Genk startte de van sc Heerenveen overgekomen middenvelder voor de tweede keer op rij in de basis bij paarswit. Naast Vlap begon ook de van PSV gehuurde Derrick Luckassen bij de thuisploeg. Ook waren er basisplaatsen voor onder meer Vincent Kompany en Nacer Chadli.

Het duurde tot tien minuten na rust tot de wedstrijd ontbrandde. Met zijn vierde doelpunt in dienst van Anderlecht maakte Vlap het openingsdoelpunt. De Fries kreeg de bal aangespeeld van Jérémy Doku en schoof beheerst raak in de verre hoek. Tien minuten later was het weer raak voor Vlap: een schot van Chadli raakte de paal, waarna de middenvelder in de rebound raak schoot.

De doelpunten zullen het vertrouwen van Vlap ongetwijfeld goed doen. Hij begon het seizoen als basisspeler, maar zat de voorbije tijd vaak op de bank. Door zijn goals kruipt Anderlecht weer wat dichter bij het linkerrijtje van de Belgische competitie. Het gat tot de eerste zes - die clubs spelen aan het einde van het seizoen de play-offs om de titel - is vijf punten.