'Overbodige Lato keert in winterstop inderdaad terug naar Spanje'

23 december 2019, 07:42

Toni Lato keert in de winterstop terug naar Valencia. De overbodige linksachter kwam bij PSV totaal niet aan spelen toe en daarom leek een terugkeer naar de club die hem aan de Eindhovenaren verhuurt, de beste oplossing. Hij maakte uiteindelijk welgeteld één officiële minuut namens de nummer drie van de Eredivisie en nam om die reden zaterdagavond afscheid van zijn medespelers via een officiële speech.

Dat schrijven Voetbal International en het Eindhovens Dagblad althans. In het met 3-0 gewonnen duel in de voorronde van de Europa League tegen Apollon Limassol kwam Lato een minuut voor tijd in de ploeg, daarna speelde hij enkel nog een paar keer in Jong PSV. Dat was echter tegen het zere been van Valencia, dat hem het liefst alleen in de hoofdmacht zag spelen.

Door een gebrek aan speelritme was dat echter amper mogelijk, mede omdat hij dus niet in Jong PSV mocht acteren. Tegen PEC Zwolle – de laatste wedstrijd van 2019 voor PSV – liep de back nog serieus warm, maar een invalbeurt kwam er ook onder Ernest Faber niet. Lato had afgelopen zomer vrijwel zeker een permanente transfer gemaakt naar Eindhoven, totdat Valencia-eigenaar Peter Lim daar op het laatste moment voor ging liggen en hem alleen wilde verhuren. Met terugwerkende kracht een geluk bij een ongeluk voor technisch directeur John de Jong.

Lees ook: PSV-flop Lato wekt na Osasuna ook interesse van Anderlecht'

In het verleden kwam Lato alleen uit bij Valencia, waar hij diverse malen in de hoofdmacht speelde en op 25 februari 2016 zijn debuut maakte. De kans is groot dat de club hem in de winterstop direct weer verhuurt, onder andere Oostende had interesse in de back.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen