FC Den Bosch-speler Abdullahi blikt terug op racisme-incident

23 december 2019, 09:37

FC Den Bosch-speler Abdulsamed Abdullahi beleefde op 17 november van dit jaar een zwarte dag toen zijn vriend Ahmad Mendes Moreira (Excelsior) door zijn eigen achterban werd gediscrimineerd. "Ik was geschokt door wat hij vertelde. Zoiets verwacht je niet, helemaal niet bij je eigen club", blikt de middenvelder terug.

Bij het Brabants Dagblad kijkt hij voor het eerst terug op het incident rondom zijn vriend. Direct na het duel nam Abdullahi al afstand van de daders. "Ik heb duidelijk aangegeven dat ik weet hoe de M-side is. Daar zitten mensen van allerlei afkomst. Ze steunen ons altijd. Maar er zitten ook een paar gasten die dit hebben gedaan, en dat is niet goed", stelt de voetballers, die op de foto staat tussen het thuispubliek.

Lees ookVan der Ven biedt Mendes Moreira persoonlijke excuses aan

"Na het incident wordt de hele M-side, de hele club eigenlijk, maar vooral de M-side, weggezet als een stel racisten. Dat is klote. Maar we moeten samen verder", weet Abdullahi, die niet iedereen over één kam wil scheren en wil veroordelen voor hun daden. Dat de daders mogelijk wel voor hem staan te juichen, vindt hij niet gek. "Ik weet niet of ik hun denkbeelden kan veranderen. Maar ik hoop dat ze in elk geval zien dat ze de club een slecht imago bezorgen. Als je zo denkt, moet je dat misschien maar voor je houden als je een voetbalwedstrijd bezoekt."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen