Willem II is populair, ook bij de eigen fans: "Geen Stilburg meer"

23 december 2019, 10:12

Willem II is hot: sportief en financieel gaat het de club meer dan voor de wind en dat is ook overgeslagen op de supporters. Tegen Ajax werd er al een grote thuisparty georganiseerd omdat de reis naar Amsterdam werd vermeden en in aanloop naar het duel met Fortuna Sittard hielden de fans afgelopen weekend een choreo. "Er was een tijd dat we Stilburg werden genoemd, maar dat is echt voorbij."

Dat vertelt technich directeur Joris Mathijsen tegenover De Telegraaf. "Een paar jaar geleden is er een bijzondere wisselwerking ontstaan tussen spelers en fans, en dat wordt alleen maar groter. Mooi om te zien", zei hij over de fans, die met een vuurwerkshow, massale spreekkoren en spandoeken van zich lieten horen zaterdagavond.

Het doet bijna denken aan het succesvolle Willem II van in de tijd onder Co Adriaanse, toen zelfs Europees voetbal werd gehaald. Mathijssen, destijds betrokken als speler, ziet overeenkomsten. "Toen speelden we ook goed voetbal en stond er net als nu een team dat onoverwinnelijkheid uitstraalde. In ons meest succesvolle jaar stonden we tiende of elfde in de winterstop en hadden we in de tweede seizoenshelft een prachtige reeks van overwinningen, waardoor we uiteindelijk als tweede eindigden. Qua plaats op de ranglijst staan we er nu dus beter voor dan destijds."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen