Topscorer Dessers wil in maart debuteren voor Nigeria

23 december 2019, 17:15

Voor Cyriel Dessers zijn het prachtige maanden. De Belgische spits van Heracles Almelo is dit seizoen als herboren als wintertopscorer van de Eredivisie. Hij hoopt zich in de kijker gespeeld te hebben bij het Nigeriaanse elftal, waar hij wegens zijn roots ook voor kan uitkomen.

In het voorjaar wil Dessers zijn interlanddebuut maken. Hij weet dat hij in beeld is in het Afrikaanse land. "Ik heb een positief gesprek gehad met de Nigeriaanse voetbalbond. In maart zijn er wedstrijden. Ik moet deze vorm zien vast te houden en dan hoop ik erbij te zitten", vertelt Dessers in gesprek met De Telegraaf. Overigens is hij nog nooit in het land zelf geweest. "Mijn Nigeriaanse familieleden wonen in Londen en Manchester, dus daar gingen we altijd naar toe en niet naar Nigeria. Maar het zou mooi zijn om daar met het voetbal voor het eerst heen te gaan."

Als hij de vorm van de laatste weken doortrekt, is ook het pakken van de topscorerstitel niet onwaarschijnlijk. Toch stelt de Belg het teambelang voorop. "Topscorer worden is geen hoofddoel voor mij, de play-offs halen met Heracles wel. We staan er op dit moment goed voor en er zit zeker nog rek in deze ploeg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen