Hoogma ziet Van Dijk en Blind als voorbeelden: "Geniet ik van"

23 december 2019, 19:00

FC Utrecht-verdediger Justin Hoogma probeert zichzelf te ontwikkelen door veel naar Virgil van Dijk en Daley Blind te kijken. De verdediger ziet de Oranje-internationals als voorbeelden en streeft ook naar het niveau van de twee. "Ik geniet enorm van die spelers", zei hij.

Hoogma speelde in de jeugd van FC Twente alvorens hij de overstap maakte naar Heracles Almelo. Met die club debuteerde hij in de Eredivisie, waarna hij via Duitsland dit seizoen bij FC Utrecht belandde. Daar is hij steevast basisspeler, maar om zichzelf te ontwikkelen kijkt hij veel naar andere verdedigers. "Ik kijk graag naar voetbal en bij de grote wedstrijden let ik dan op de spelers die op mijn positie staan", zei hij in gesprek met FOX Sports.

Hij noemt Van Dijk en Daley Blind als zijn grootste voorbeelden. "Hoe Virgil van Dijk kan verdedigen en rust uitstraalt is echt ontzettend knap. Hij is echt heel goed. Hij staat altijd goed, dat is kwaliteit en ervaring. Soms vraag ik me af of hij wel een sprint heeft getrokken, omdat hij altijd goed staat", zei hij. "Dat heb ik ook met Blind. Hij staat ook bijna altijd goed. Die is tactisch zo sterk. Als ik daarnaar kijk leer en geniet ik."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen