Van Wolfswinkel: "Opeens ging het over iets levensbedreigends"

24 december 2019, 10:29

Ricky van Wolfswinkel wil niets liever dan terugkeren binnen de lijnen. De spits van FC Basel is herstellende van een aneurysma en moet dus nog een aantal maanden geduld hebben. "En dan moet ik hopen dat het in de tussentijd in mijn hersenen allemaal goed gaat", spreekt Van Wolfswinkel.

Een aneurysma is een uitstulping in een bloedvat. Dit kan levensbedreigend zijn, omdat het kan leiden tot een hersenbloeding. Doorgaans komt dit voor bij ouderen, mensen die veel roken, alcohol drinken of drugs gebruiken. Maar ook Van Wolfswinkel als profvoetballer overkwam het afgelopen zomer. In augustus tijdens de voorronde van de Champions League tegen LAS Linz deed het fatale moment zich voor.

"Bij een corner kwam ik in een duel met mijn hoofd tegen het hoofd van een verdediger'', doet Van Wolfswinkel aan het Algemeen Dagblad voor het eerst zijn verhaal. "Ik ging naar de kant met de verzorger en na een korte behandeling rende ik weer het veld in. Dat moment is het laatste wat ik me kan herinneren. De wedstrijd duurde nog vijf minuten en ik heb die tijd blijkbaar volgemaakt. Maar hoe en wat? Echt geen idee meer.''

Van Wolfswinkel dacht eerst dat het om een hersenschudding ging. Maar na gedetailleerd onderzoek bleek het om een aneurysma te gaan. Meteen was het alarmfase één. Ook omdat het aneurysma op een lastige plek zat. Artsen in het VU Amsterdam vonden een ingreep te complex en te risicovol. "In Bazel zijn ze verder gaan onderzoeken en vonden ze toch een manier om een ingreep te doen en een stent te plaatsen."

Eind augustus werd Van Wolfswinkel succesvol geopereerd. "Een gebroken middenvoetsbeentje, dat was eigenlijk de enige noemenswaardige blessure die ik in twintig jaar voetbal had gehad. Nu ging het opeens over iets levensbedreigends. En of ik überhaupt nog wel kon voetballen. Gelukkig kreeg ik na de operatie daar al snel positief antwoord op, alleen kon niemand exact aangeven hoe lang de revalidatie in beslag zou nemen. (…)Ik mag nu weer iets op het veld doen, maar niets meer dan dat in de komende drie maanden. En dan moet ik hopen dat het in de tussentijd in mijn hersenen allemaal goed gaat."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen