Frenkie de Jong nog altijd blij met overstap naar Barcelona

24 december 2019, 13:36

Frenkie de Jong is een half jaar na zijn overstap naar FC Barcelona nog altijd dolblij met zijn gemaakte transfer. De middenvelder is tevreden tot dusver, al is hij ook kritisch. "Af en toe heb ik mijn kwaliteiten laten zien, maar over het algemeen kan het een stuk beter. Ik ben nog niet zo dominant als bij Ajax."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Over de hele linie kan De Jong wel content zijn met zijn keuze. "Ik heb veel minuten mogen maken en daar ben ik heel blij mee", begint hij. "Ik geniet er iedere dag van. Elke keer als ik naar de training rijd, voel ik me plezierig. Alles bij FC Barcelona is echt top en dat besef ik maar al te goed."

Dat hij nog geen vaste positie heeft in het elftal, vindt hij niet gek. "Mijn veelzijdigheid is een voordeel, zoals de trainer zegt. Ik ben deze eerste maanden vooral blij dat ik heel veel speel en dat ik op het middenveld sta. Het is wel FC Barcelona waar we over praten." Bovendien moet hij naar eigen zeggen nog meer assists geven en nog gretiger zijn om te willen scoren.

Dat zou ook de Catalaanse grootmacht helpen, want Barça presteert wisselvallig. "Niet slecht, maar het moet beter", vindt ook De Jong. "Soms is het ook heel mooi wat we laten zien. En dan vraag je je een wedstrijd later af waar dat goede spel en goede gevoel zijn gebleven." Dat komt ook omdat het niveau in La Liga erg hoog is. "Speltechnisch is de Primera Division beter, maar qua intensiteit staat de Engelse competitie op een iets hoger niveau, denk ik."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen