Schouten ziet FC Den Bosch opbouwen na racisme-rel

24 december 2019, 16:02   Bijgewerkt: 24 december 2019, 17:16

FC Den Bosch-voorzitter Jan-Hein Schouten wil in 2020 stappen maken met zijn club. Na het racisme-incident kwam zijn club negatief in het nieuws en dat moet in de toekomst worden voorkomen, al gaat het sowieso de goede kant op. "Nadat we weer zijn gaan opbouwen, denk ik dat de club er nu beter voor staat dan ervoor."

Dat vertelt hij tegenover Omroep Brabant over de situatie na het incident, dat groots werd uitgemeten in de Nederlandse media. De clubleiding greep in: "De supporters hebben de boodschap begrepen en opgepakt. Je ziet op meer fronten dat er behoefte is aan een nieuwe start. Hier ligt een kans en ik geloof er helemaal in dat we gaan slagen", spreekt Schouten zijn verwachtingen uit.

Lees ookFC Den Bosch-speler Abdullahi blikt terug op racisme-incident

Schoeten vroeg de supporters om zich maatschappelijk te roeren. "Er is veel gedaan door de club. Ook de supporters hebben zich van hun goede kant laten zien door afstand te nemen van wat er gebeurd is en te proberen herhaling te voorkomen. Daarnaast hebben we veel handreikingen gekregen. Schouder aan schouder zijn we nu bezig om van FC Den Bosch een betere en prettigere club te maken. En misschien ook wel de stad en omgeving een beetje mooier."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen