Lotgenoot Van Loo denkt dat Blind op topniveau actief kan blijven

24 december 2019, 17:26

Ajax maakte drie dagen geleden bekend dat Daley Blind kampt met een hartspierontsteking. Ter preventie is een defibrillator geïmplanteerd bij de Ajacied, die voor onbekende tijd uit de roulatie is. De situatie van Blind doet een belletje rinkelen bij Anthony Van Loo (31).

De Belg werd in zijn carrière tweemaal gered door zijn defibrilator. Hij denkt dat Blind kan blijven doorvoetballen. "Volgens mij is het mogelijk om te voetballen op het hoogste niveau. Ik heb het ook kunnen doen, in België dan. Er is een niveauverschil, maar als hij onder toezicht blijft staan, moet het kunnen", zegt Van Loo aan Sporza. De Belg beëindigde vorig seizoen zijn loopbaan.

"In het begin is het mentaal niet simpel. Je denkt er heel de tijd aan. Ik heb op een bepaald moment tegen mezelf gezegd dat ik ofwel dat kon blijven doen, ofwel mezelf er moest over zetten en positief zijn. Als je niets voelt, probeer er dan niet aan te denken", vervolgt de oud-verdediger.

Volgens Van Loo zal de angst op een gegeven moment verdwijnen. "Als de dokters groen licht geven, moet je dat 100 procent vertrouwen. Dokters zullen wel zeggen als het niet oké is en het verhaal moet stoppen. Je moet dus mentaal sterk genoeg zijn, maar de eerste maanden zijn niet evident."

De aandoeningen van Blind en Van Loo zijn overigens niet helemaal hetzelfde. Waar de Ajacied kampt met een hartspierontsteking, daar heeft de Belg een verzwakte hartspier ten gevolge van een erfelijke aandoening. De symptomen zijn wel hetzelfde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen