Yassine (11) doet zijn verhaal over de hereniging met Ziyech

24 december 2019, 20:31

Yassine Hussairy (11) was afgelopen weekend in Amsterdam, waar hij werd verenigd met Hakim Ziyech. De vorige keer dat de twee elkaar troffen, was tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Lille en Ajax. Toen stormde de jongen het veld op voor een ontmoeting met zijn idool. In gesprek met Ajax Showtime legt Yassine uit waarom hij het veld betrad en hoe de hereniging totstandkwam.

Na de wedstrijd tussen Lille en Ajax gaf Ziyech zijn shirt aan iemand van wie de Ajacied dacht dat hij de vader van Yassine was. Het tricot belandde op eBay, waarna bleek dat de jonge veldbestormer het shirt nooit had ontvangen. Ziyech deed vervolgens een oproep op Instagram in de hoop in contact te komen met (de familie van) Yassine.

Dat lukte. Afgelopen weekend vond de hereniging plaats. "Nadat hij me had begroet, maakten we veel foto's. Uiteindelijk gaf hij mij een knuffel, een gesigneerd shirt en kaarten voor de wedstrijd van Ajax tegen ADO Den Haag. Na het einde van de wedstrijd deelden de spelers ballen uit aan de supporters. Toen Ziyech mij zag moest hij lachen, gaf hij mij een bal en zei: blijf hard werken!", aldus het jongetje.

Yassine legt ook uit waarom hij het veld op rende. "Er komen niet zo vaak grote clubs naar Lille. Toen vroeg ik mij af waarom ik niet van deze gelegenheid gebruik zou maken", zegt de jongen. Zijn ouders waren verrast door zijn actie. "Maar ze waren tegelijkertijd gelukkig en uiteindelijk juichten ze het allemaal alleen maar toe."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen