Frenkie de Jong wees FC Barcelona in eerder stadium nog af

25 december 2019, 09:49

Frenkie de Jong was heel lang op weg naar Manchester City of Paris Saint-Germain in de transferperiode van de vorige winter. Hoewel ook FC Barcelona wel interesse had, dacht de middenvelder in Catalonië vooral op de bank terecht te komen. Pas bij een allerlaatste poging van de Catalanen ging de Ajacied overstag voor zijn droomclub.

Dat vertelt zijn vader John de Jong tegenover het Algemeen Dagblad. Het was al wel bekend dat FC Barcelona zich later had gemeld voor De Jong, maar dat hij zó dicht bij een transfer naar Manchester of Parijs was, nog niet. "Frenkie zou een beslissing gaan nemen. Het zou Manchester of Parijs worden. Maar hij was er nog niet uit", blikt zijn vader terug.

FC Barcelona - dat ook al interesse had getoond - viel af. "Omdat hij de indruk had dat ze hem niet echt nodig hadden. En dat hij dan op de bank terecht zou komen." Pas toen de grootmacht zich met een delegatie met voorzitter Bartomeu aan het hoofd kwam melden bij De Jong en hem overtuigde echt nodig te hebben, ging hij alsnog overstag voor zijn droomclub. Ook FC Barcelona was blij, aangezien bij het tekenen van de contracten een bestuurslid in tranen was.

Lees ookFrenkie de Jong nog altijd blij met overstap naar Barcelona

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen