Haps speelde een seizoen lang met breuk in scheenbeen

25 december 2019, 10:59   Bijgewerkt: 25 december 2019, 14:43

Ridgeciano Haps speelde een jaar lang met een breuk in zijn scheenbeen bij Feyenoord. De linksachter wist dat hij met die blessure kampte, maar speelde toch door. Pas in de voorbereiding op het nieuwe seizoen werd de pijn hem te veel en werd er groot onderzoek gedaan: daar werd de kwetsuur (nogmaals) bevestigd. "Het was opereren of heel lang rust. Ik koos voor dat tweede."

Dat vertelt Haps bij Andy in de Auto. "Ik speelde een jaar met een gebroken stuk in mijn scheenbeen", zei de back. "Ik had er continu last van en dat heb ik de fysio's ook gezegd, maar ze deden er niet echt wat mee. Ik speelde mijn wedstrijden met pijn, het hele jaar. Pas in de voorbereiding op het tweede seizoen was het niet meer te verdragen."

Haps lag er vervolgens maanden uit, tot zijn eigen frustratie. "Daar word je gek van", baalde hij. "Daar kwam nog een sleutelbeenblessure tegen FC Groningen bij. Gewoon ongelukkig. Als ik een goede periode had, kwamen de blessures." Waar dat aan ligt, durft hij niet te zeggen. "Ik weet niet wat het is. Bij AZ speelde ik ook Europees en boven de dertig wedstrijden per seizoen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen