Klopp baalt van druk schema in Engeland: "Dit is een misdaad"

26 december 2019, 11:11

Dat er op Boxing Day gevoetbald wordt in Engeland is volgens Jürgen Klopp een traditie die in ere gehouden moet worden. Meer moeite heeft de trainer van Liverpool met het feit dat het rondom de feestdagen zou druk is voor de clubs.

Op Boxing Day komen vandaag achttien Premier League-teams in actie. Sommige teams komen zaterdag alweer in actie, wat betekent dat ze over twee dagen weer een wedstrijd moeten spelen. "Dat is absoluut niet oké", zegt Klopp op de clubwebsite. "Geen enkele trainer in de Premier League heeft moeite met Boxing Day, maar spelen op de 26ste en de 28ste is een misdaad", zegt hij tegen BBC.

"Er is geen reden om teams minder dan 48 uur te geven ter voorbereiding op een Premier League-wedstrijd. De wetenschap heeft duidelijk gemaakt dat dit niet goed is. Het lichaam heeft een bepaalde periode nodig om weer volle bak te kunnen gaan. Dat is simpel, dat is wetenschap. Maar dat wordt volledig genegeerd."

Liverpool speelt op tweede kerstdag tegen Leicester City en neemt het zondag op tegen Wolverhampton Wanderers. De kersvers wereldkampioen heeft dus iets meer tijd om te rusten dat sommige andere Premier League-teams.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen