Mourinho over drukke programma met Kerst: "Het is misdadig"

26 december 2019, 16:15

José Mourinho is geenszins te spreken over het drukke programma in de kerstvakantie in de Premier League. De oefenmeester rekende weliswaar op Boxing Day af met Brighton & Hove Albion, maar ging direct na het duel keihard in tegen de planning van de FA. "Zo vaak voetballen is tegen elke regel van psychologie en biologie", aldus de Portugees.

"Ik kan me niet voorstellen dat deze jongens over minder dan 48 uur weer moeten voetballen", begon Mourinho tijdens de persconferentie na de moeizame 2-1 zege. "Het is een misdrijf om hen binnen 48 uur nog een keer te laten spelen." Ook de spelers hebben het zwaar, bijvoorbeeld zomeraanwinst Tanguy Ndombele, die niet bij de selectie zat.

"Ik kan niet zeggen dat hij geblesseerd is. Maar hij zei me dat hij zich niet goed genoeg voelde om in actie te kunnen komen vandaag. Niet vanwege een blessure, maar vanwege zijn blessures eerder die laatste seizoenen", aldus Mourinho, die ook werd gevraagd naar de toekomst van Christian Eriksen, die een aflopende verbintenis heeft.

"Ik weet wat hij gaat doen, maar ik ben niet diegene die het de wereld in wil brengen", zei Mourinho, die lovende woorden over had voor Erik Lamela. "Hij was 57/58 dagen out vanwge een blessure, maar kwam na twee trainingen naar me toe. 'Ik denk dat je me nodig hebt trainer, door alle blessures. Als je me nodig hebt, kan ik tien of vijftien minuten spelen'. Dat heeft me geraakt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen