China komt met financieel salarisplafond en transferbeperkingen

27 december 2019, 23:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Chinese voetbalbond CFA heeft een maatregel genomen tegen de enorme salarissen in het land. Vanaf komend seizoen komt er een beperkt budget op het salaris voor individuele spelers en clubtotalen. Dat moet het minder aanlokkelijk maken om spelers vanuit Europa voor enorme bedragen naar China te halen.

Voor spelers uit het buitenland komt er een plafond voor 2,3 miljoen euro salaris per jaar, terwijl een Chinese speler een miljoen minder (1,3) per jaar maximaal kan verdienen. Bonussen zitten nog niet bij dat bedrag in, maar Chinese clubs mogen hoogstens zestig procent van hun totaalinkomen aan salarissen spenderen.

Eerder werden er ook al andere regels ingevoerd om het aandeel van buitenlanders te beperken in China, waar Europese spelers vaak mega-salarissen ontvangen. Voor de financiële zekerheid van de clubs zijn de nieuwe regels geïntroduceerd, omdat veel Chinese clubs er financieel niet goed opstaan. Ook mogen clubs met de nieuwe regels in 2020 maximaal 143 miljoen euro uitgeven.

In het verleden speelden vanuit Europa met onder andere Axel Witsel, Jackson Martínez, Hulk, Marouane Fellaini, Mousa Dembélé en Yannick Carrasco een hoop sterren in China.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen