Messi vindt all-time topscorerschap van Spanje mooiste record

26 december 2019, 21:49

Lionel Messi is het meest trots op het doelpuntenrecord in Spanje dat hij op zijn naam heeft staan. De Kleine Argentijn is de houder van diverse records en toen hij werd gevraagd welke boven de rest uitsteekt, kwam hij bij dat record terecht.

Dat vertelt hij op de website van La Liga, de organisator van de competitie. "In mijn beginperiode was ik heel veel bezig met scoren, daardoor miste ik veel kansen. Samuel Eto'o zei ooit: de dag dat je gaat scoren, komt vanzelf. En toen ik eenmaal begon te scoren, bleven de doelpunten maar komen", aldus Messi. "Dat ik de topscorer allertijden ben in Spanje, een van de beste competities ter wereld, is een van mijn allermooiste records."

Ook werd hem gevraagd naar het geheim achter zijn de laatse seizoenen zo succesvolle vrije trap. "De laatste jaren kijk ik steeds meer wat keepers van de tegenpartij doen: hoe ze bewegen, hoe ze de muur hebben staan, hoe ze reageren. Mede daardoor – en door hard te trainen – ben ik beter geworden in het nemen van vrije trappen."

Lees ookGriezmann vol lof over Messi: "Zullen we wellicht nooit meer zien"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen