Arteta opvallend positief, Ancelotti genoot van Everton-debuut

26 december 2019, 22:08

Voor Mikel Arteta viel zijn debuut namens Arsenal donderdag letterlijk en figuurlijk in het water met een moeizame remise op bezoek bij een sterker Bournemouth. Toch zag de coach veel goede dingen bij The Gunners tijdens de eerste wedstrijd onder zijn leiding en was hij zeer tevreden. Carlo Ancelotti won met Everton wel en was eveneens content.

"We kwamen op achterstand, maar we hebben het juiste karakter getoond. Daar was ik erg blij mee", aldus Arteta na de 1-1 remise. "Ik ben over sommige dingen zeer tevreden, bijvoorbeeld over de mentaliteit en passie die we hebben getoond. Over de hele linie was het misschien wel beter dan ik vooraf had verwacht." Met name dat zijn elftal zich terugknokte, vond de coach mooi om te zien. "Al valt er natuurlijk ook nog genoeg te verbeteren."

Ancelotti geniet van Goodison Park

Collega-coach Ancelotti debuteerde eveneens op Boxing Day en deed dat met een nipte zege, toch was dat niet hetgeen wat overheerste bij de Italiaan. "Het ontvangst was echt fantastisch", zei de oefenmeester over het hartverwarmende applaus dat hij kreeg toen hij het veld betrad en naar de dug-out liep. Het veldspel van Everton was weliswaar minder hartverwarmend, maar wel genoeg voor de zege.

"En het resultaat is het belangrijkste, al was dit voor mij een geweldige dag", zei Ancelotti. "Verdedigend waren we heel sterk, aanvallend kan het zeker nog beter. Maar uiteindelijk was dit een goede wedstrijd, we verdienden de overwinning."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen