Liverpool elimineert ook Leicester City in de Engelse titelstrijd: 0-4

26 december 2019, 22:52   Bijgewerkt: 27 december 2019, 08:01

Liverpool heeft op Boxing Day in de Premier League-kraker tegen Leicester City opnieuw nu al een reuzenstap gezet naar de titel in Engeland. Na de gewonnen finale in de WK voor Clubteams en de bijbehorende lange reis imponeerde de ploeg van Jürgen Klopp door de directe concurrent in de titelstrijd met 0-4 te overklasssen. Hoofdrolspelers waren Roberto Firmino en Trent Alexander-Arnold.

De rechtsback van Liverpool vormde in de eerste helft met continu dreiging naar voren namelijk de spil in het aanvalsspel. The Reds stonden zaterdag nog in Qatar 120 minuten op het veld tegen Flamengo, maar daar was niets van terug te zien. Met de herstelde Georginio Wijnaldum in de basis hanteerden de bezoekers een enorm hoog tempo, wat een waslijst aan kansen opleverde voor Liverpool, dat Leicester zelfs geen schotpoging gunde in de eerste helft.

Het is dat het vizier niet op scherp stond, anders was de ruststand met 1-0 een stuk hoger uitgevallen. Roberto Firmino had na wederom een puntgave voorzet van Alexander-Arnold - hij gaf in de afgelopen anderhalf seizoen de meeste assists van heel Engeland - de score geopend, waarbij Leicester niets in de melk te brokkelen had. Dat was in het tweede bedrijf het eerste kwartier niet anders, maar Mohammed Salah raakte het aluminium en Firmino schoot net voorlangs direct na de pauze, waardoor het verschil in score beperkt bleef.

Juist in de fase dat Leicester City voor het eerst dreigend werd voor de neus van Alisson, sloeg Liverpool snoeihard toe. Geholpen door een ongelukkige handsbal van Caglar Söyüncü mocht James Milner een minuut na zijn entree vanaf elf meter de 2-0 binnenschieten na zeventig minuten en faalde niet. Drie minuten later gaf Alexander-Arnold zijn tweede puntgave assist van de avond: zijn lage voorzet kwam opnieuw bij Firmino, die beheerst raakschoot.

Dat de rechtsachter ruim tien minuten voor het einde zelf met een lage schuiver de eindstand op het bord mocht schieten (0-4), was een beloning voor zijn uitstekende wedstrijd en zorgde dat het ruime verschil binnen de lijnen ook op papier zou komen. Zodoende deelt Liverpool niet alleen een tik uit in de punten in de Premier League, maar berooft het Leicester City – dat eerder ook verloor van Manchester City – voorlopig ook van alle illusies in de strijd bovenin. De ploeg van Pep Guardiola kan zodoende vrijdag de tweede plaats overnemen, al is de titel met de huidige vorm van Liverpool en een voorsprong van veertien punten voor elk ander team uitzicht, ook al is de Engelse competitie met Kerst nog niet eens halverwege.