Van Dijk juicht niet te vroeg: "Wedstrijd voor wedstrijd"

27 december 2019, 07:55

Door de ruime 0-4 overwinning op Leicester City zette Liverpool tijdens Boxing Day een nieuwe stap richting de eerste landstitel sinds 1990. Het verschil met achtervolgers Leicester en Manchester City is inmiddels opgelopen tot een dusdanig groot aantal punten dat het wel heel gek moet lopen, wil de titel aan de neus van The Reds voorbijgaan. Toch wil aanvoerder Virgil van Dijk van een kampioenschap nog niets weten, zeker gezien vorig seizoen.

Volgens Van Dijk was het duel tegen Leicester voor Liverpool een zo goed als perfecte avond. "Heel veel klopte bij ons vandaag", zei hij na afloop in gesprek met Ziggo Sport. "We wisten dat het een hartstikke zware pot zou zijn. Leicester is een uitstekende ploeg. Niemand bij ons hoeft zich op te laden voor zo'n mooie wedstrijd."

Lees ook: Liverpool elimineert ook Leicester City in de Engelse titelstrijd: 0-4

Lang werd Leicester gezien als de enige nog serieuze uitdager van Liverpool in de strijd om de titel. Het gat met The Foxes is nu opgelopen tot dertien punten en bovendien heeft Liverpool nog een wedstrijd minder gespeeld. Het gat met Manchester City is veertien punten.

Een nederlaag

Van Dijk wil echter niet naar de concurrentie kijken. "We moeten focussen op onszelf en het wedstrijd voor wedstrijd bekijken. Vorig jaar hebben we één wedstrijd verloren en werden we nog steeds geen kampioen. Je moet tot de laatste speeldag alles geven. Wanneer het beslist is, zullen we feest gaan vieren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen