Guardiola hoopt dat Agüero blijft en wil geen vervanger voor Silva

27 december 2019, 09:14

Manchester City-coach Pep Guardiola hoopt dat aanvaller Sergio Agüero zijn contract bij de club uit gaat dienen en tot in ieder geval 2021 te zien blijft bij de huidige kampioen van de Premier League. Het vervangen van de Argentijnse vedette wordt volgens Guardiola een hels karwei.

"Hij kan blijven, maar dat zal afhangen van zijn fysieke conditie en zijn overtuiging", zegt Guardiola op de clubwebsite over Agüero (31), van wie nog niet bekend is of hij zijn carrière af zal sluiten in Manchester of terug gaat keren naar zijn thuisland. "Een vervanger voor hem vinden zal één van mijn grootste uitdagingen worden, omdat hij onvervangbaar is", spreekt de Spaanse oefenmeester lovende woorden over Agüero. "Het is niet makkelijk om een man te vinden met zijn status en persoonlijkheid. Hij is een genot om mee te werken."

Opvolging David Silva 

Guardiola zal een stuk minder moeite hebben met het zoeken naar een vervanger voor middenvelder David Silva. Die komt er namelijk niet. De 33-jarige Spanjaard vertrekt na dit seizoen uit het Etihad Stadium en City werd de laatste tijd veel in verband gebracht met mogelijke opvolgers voor de routinier. Die lijstjes hoeft Guardiola niet te bekijken, zegt hij.

Volgens hem kunnen Bernardo Silva, Phil Foden en Ilkay Gundogan ook op de positie van Silva uit de voeten. "Misschien verander ik van gedachten in de komende zes maanden, maar ik denk niet dat we iets voor zijn positie gaan doen. Ik heb andere prioriteiten." Wat die prioriteiten precies zijn, laat de coach in het midden, maar naar alle waarschijnlijkheid gaat dat over het aantrekken van nieuwe centrale verdedigers. Dit seizoen heeft de club veel problemen op die positie vanwege blessures.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen