Blaswich droomt van Bundesliga: "Ik wil die kans pakken"

27 december 2019, 12:18

Janis Blaswich hoopt Heracles Almelo op termijn in te kunnen ruilen voor een club in de Bundesliga. Dat zegt de 28-jarige doelman op de clubwebsite van de Heraclieden. De Duitse sluitpost ziet bijvoorbeeld een terugkeer naar zijn oude club Borussia Mönchengladbach wel zitten.

Blaswich speelde in de jeugd van Gladbach en zat meerdere malen op de bank bij competitiewedstrijden van het eerste elftal. De concurrentie was echter moordend, blikt de keeper terug. "Mijn doel was om door te breken, maar die stap was moeilijk. Ik had Marc-André ter Stegen en Yann Sommer voor me, die speel je er niet zomaar uit. Ter Stegen is een keeper van wereldniveau." Blaswich noemt het "jammer" dat hij nooit zijn officiële debuut voor Gladbach kon maken, al speelde hij wel oefenwedstrijden voor de club.

Volgende stap

Zijn werkgever verhuurde Blaswich later nog aan Dynamo Dresden en Hansa Rostock, voor hij in de zomer van 2018 transfervrij naar Almelo vertrok. Bij Heracles is hij sindsdien de eerste keeper. Zijn contract bij de club loopt nog even door, maar Blaswich kijkt ook al stiekem vooruit. "Ik focus mij eerst op dit seizoen, maar in de toekomst zou ik graag nog een volgende stap maken."

De competitiekeuze van de Duitser laat zich raden. "De Bundesliga is een doel van mij, dat zit in mijn hoofd. Nu zou ik me klaar voelen om bij Mönchengladbach te spelen. Als zo'n kans voorbijkomt, wil ik hem pakken. Ik wil niet over tien jaar terugkijken en mijzelf afvragen: 'Heb ik alles voor mijn carrière gedaan?' Ik wil kunnen zeggen: Ja, ik heb er alles aan gedaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen