Kansloze situatie Brenet bij Hoffenheim: verhuur optie

27 december 2019, 13:30

Joshua Brenet komt bij zijn club Hoffheim niet meer aan spelen toe sinds zijn landgenoot Alfred Schreuder de scepter zwaait als trainer. De verdediger, die in de zomer van 2018 vertrok bij PSV, speelde dit seizoen nog geen minuut in de Bundesliga. En Schreuder lijkt niet van plan Brenet op korte termijn een kans te gaan geven. Hij geeft de voorkeur aan andere opties.

In zijn eerste seizoen in de Bundesliga kwam Brenet nog tot een tiental optredens, waarin hij twee keer wist te scoren. Maar sinds de start van dit seizoen zat hij alleen maar op de bank. Schreuder verdedigt die keuze. "Het probleem is dat Pavel Kaderabek erg goed is. Pavel speelt bijna altijd. Ik zie geen reden om te veranderen", wordt de oefenmeester geciteerd door sportmagazine Kicker.

Julian Nagelsmann, de voorganger van Schreuder bij Hoffenheim, zette rechtspoot Brenet vorig seizoen ook op de linksbackpositie neer. Maar de Nederlandse coach vindt dat maar niks. "Ik heb liever een linkervoet op links, omdat het gemakkelijker is om te doen." Schreuder erkent dat het perspectief van Brenet bij zijn club niet heel groot is. "Hij ziet ook dat Pavel speelt."

Verhuren

Een verhuurperiode lijkt op korte termijn dan ook de enige oplossing voor de uitzichtloze situatie van Brenet. Schreuder wijst dat niet meteen van de hand. "Het hangt af van wat de speler wil. "Ze moeten ideeën uitwisselen met Alex Rosen (technisch directeur, red.)", doelt Schreuder op de spelers van Hoffenheim die op het tweede plan zitten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen