Het jaar van… FC Groningen: zelden spektakel in de middenmoot

29 december 2019, 13:07

Alle wedstrijden uit de Eredivisie en KNVB Beker van 2019 zitten erop. Ajax pakte de dubbel en stond in de halve finale van de Champions League, FC Twente keerde terug in de Eredivisie en Willem II groeide uit tot dé verrassing. Er gebeurde genoeg in het afgelopen kalenderjaar, dus is het tijd om terug te blikken. In deel XI van onze cluboverzichten: FC Groningen.

De andere kant van de medaille is dat Groningen ook weinig goals hoeft te incasseren. De ploeg kreeg dit seizoen slechts 21 goals tegen, het minste na Ajax en AZ. Vorig seizoen had Groningen na Ajax en PSV de minst gepasseerde defensie van de Eredivisie. Buijs presteert redelijk met zijn materiaal en staat na de achtste positie van vorig seizoen dit voetbaljaar op de tiende plek.

De play-offs die Groningen eigenlijk altijd moet bereiken zijn daardoor zeker nog niet uit beeld. Toch beklijft het dat er te weinig attractiviteit zit in de wedstrijden van De Trots van het Noorden, een probleem dat al langer speelt en waar Buijs absoluut nog niet mee afgerekend heeft. Voor een club die kampt met teruglopende bezoekersaantallen is dat geen goede ontwikkeling.

Het hoogtepunt: de overwinning op Feyenoord

Het is voor Groningen te hopen dat het net als in het vorige seizoen geweldig uit de winterstop komt. Groningen won na de winterstop met 3-0 van Heracles Almelo, verloor daarna nipt van PSV om daarna drie zeges op rij te grijpen. De laatste van die serie was de 1-0 tegen Feyenoord in februari. In de thuiswedstrijd die voor Groningen-begrippen goed bezocht werd maakte Sven van Beek met een eigen goal de enige treffer.

De beste aankoop: Joel Asoro

De tegenvaller van het jaar: Nicklas Strunck Jakobsen

Het is vooralsnog een raadsel wat Nicklas Strunck Jakobsen te zoeken heeft bij FC Groningen. De twintigjarige Deen werd met veel bombarie gepresenteerd in de zomer, maar heeft nog geen minuut gemaakt in de Eredivisie. De twintigjarige Deen kwam over van FC Nordsjaelland en kan het beste uit de voeten op het middenveld, maar kreeg nog geen kans van Buijs. Geen goed teken. Aangezien Groningen hem voor vier jaar heeft vastgelegd, is het te hopen dat er snel beterschap wordt getoond.

De doorbraak van: Kaj Sierhuis

Eredivisie-cijfers

Duels: 35

Zeges: 16

Gelijke spelen: 7

Nederlagen: 12

Doelcijfers 42 voor, 31 tegen

Grootste zege: 3-0 tegen Heracles Almelo, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk

Grootste nederlaag: PSV - FC Groningen 3-1 (25 september)

Topscorer: Kaj Sierhuis (9 doelpunten)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen