Janssen fileert PSV: "Een 4,5 en dan ben ik nog mild"

27 december 2019 – Dat de eerste seizoenshelft van PSV teleurstellend is verlopen, is volgens Theo Janssen een understatement. De oud-middenvelder is zeer kritisch over de gang van zaken in de eerste seizoenshelft. Hij vindt dat PSV, los van de aanvalslinie, zwaar tekort schiet.

Janssen fileert PSV: "Een 4,5 en dan ben ik nog mild"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Volgens Janssen waren er voor de winterstop meerdere problemen in Eindhoven. "De verdedigende linie geeft zo makkelijk goals weg, is zo kwetsbaar in de omschakeling", vertelt analyticus Janssen aan de NOS. "Timo Baumgartl is voor tien miljoen euro gekomen, maar hij is ook niet meegevallen. Hij loopt altijd achteruit, is geen killer."

Het moet bij PSV allemaal uit de aanval komen, weet Janssen. "Het genot is de voorste vier, met naast Bergwijn en Malen ook Mohamed Ihattaren en Cody Gakpo. Maar de achterste zes, zeven spelers zijn geen PSV-materiaal." PSV heeft tien punten minder dan koploper Ajax. Janssen weet hoe het zit met de titelkansen van de ploeg. "Die zijn weg. Alles is mislukt, nu al. Bij vlagen kun je genieten van het voetbal, maar het is zo onstabiel. De ene week is het goed, de andere week heel erg matig. Dat verschil is te groot. Ernest Faber wil nu de achterste zes speler zo verdedigend mogelijk neerzetten en dan hopen dat de voorhoede iets gaat doen." Janssen weet dan ook welk rapportcijfer hij wil geven. "Zo ver achter in de competitie en uitgeschakeld in de Europa League: ik geef een 4,5. En dan ben ik nog mild."

Reacties

PSV

gerelateerd