Straalman baalt na mislukt avontuur en afscheid De Graafschap

27 december 2019, 16:35

Voor Bart Straalman is 2019 voetballend gezien een jaar om snel te vergeten. De 23-jarige verdediger degradeerde met De Graafschap naar de Eerste Divisie, verkaste zonder succes naar Sarpsborg 08 en baalt bovenal van de behandeling van De Superboeren.

Hij kreeg na zijn vertrek na Noorwegen namelijk niets meer te horen van de clubleiding uit Doetinchem, vertelt hij bij De Gelderlander. "Ik vind het een beetje gek dat ik, na al die jaren voor De Graafschap te hebben gespeeld, nooit meer iets heb gehoord. Ik heb nooit geklaagd, mezelf altijd teruggeknokt in het basisteam. Toen ik mijn honderdste wedstrijd speelde, is er ook geen aandacht aan besteed. Niet dat ik daar direct op zat te wachten. Maar ik dacht dat de club zulke dingen altijd belangrijk vond."

Straalman vertrok na de degradatie van afgelopen zomer. Bij het Noorse Sarpsborg vond hij het plezier in het voetbal ook niet terug, want hij speelde er slechts twee duels. "Uiteindelijk was eigenlijk alleen het financiële plaatje positief." Na twee niet onaardige wedstrijden in basis, zat Straalman vervolgens wekenlang op de bank. "Na een paar weken was ik het zat en sprak ik hem (de trainer, red.) alsnog aan. Maar hij liep boos weg. Ik heb daarna alleen nog in het tweede elftal gevoetbald en de tijd uitgezeten."

Met het vertrek uit Doetinchem, de manier waarop en het feit dat zijn avontuur in Noorwegen mislukte, was het sportief gezien een mislukt jaar voor Straalman. Bovendien steekt zijn afscheid bij De Graafschap ook na enkele maanden nog. "Het is niet zo dat ik nu haat heb tegen De Graafschap. Integendeel. Maar het is wel jammer hoe het is gelopen. Ik heb nooit afscheid kunnen nemen van het publiek. Ik hoop dat er in 2020 betere tijden aanbreken.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen