Glimlach van Liverpool nog groter na meeslepende nederlaag City

27 december 2019, 22:44

Liverpool heeft met veel genoegdoening naar het treffen tussen Wolverhampton Wanderes en Manchester City gekeken. De gasten uit Manchester verspeelden met tien man een voorsprong op bezoek in Wolverhampton (3-2). Ondanks twee goals van Raheem Sterling gaf de ploeg met een man minder een zeker lijkende 0-2 voorsprong uit handen en is het gat met Liverpool nu liefst veertien punten.

Sergio Agüero vierde zijn rentree in de ploeg van Pep Guardiola na wekenlang blessureleed. Hij begon in de basis, maar mocht na krap een kwartier gaan douchen. Met dank aan ploeggenoot Ederson. De Braziliaanse doelman pakte in de twaalfde minuut een rode kaart en Guardiola besloot de Argentijn te slachtofferen.

Hoofdrol VAR

Met Claudio Bravo op doel kwam het tiental City op voorsprong bij Wolves. En in een land waar de VAR elk weekend ter discussie staat, was het hulpmiddel ook hier weer voer voor voor- en tegenargumenten. Raheem Sterling benutte uiteindelijk in de rebound de tweede pingel, nadat de eerste gemist werd, maar over werd genomen omdat Rui Patrício zijn voet nét niet op de doellijn hield. De Portugees keerde ook de tweede inzet, maar de City-buitenspeler wist de daaropvolgende rebound te benutten.

De gastheren, achtste in de Premier League, drukten de regerend landskampioenen op eigen veld geregeld terug. Het leverde een levendige tweede helft op. Eerst maakte Sterling met zijn tweede de City-voorsprong nog groter, maar Adama Traore bracht met een knappe treffer de spanning terug. Van zijn vijf Premier League-goals, maakte hij er liefst drie tegen de blauwen uit Manchester.

Met de rug tegen de muur hield de ploeg van Guardiola geen stand. Raul Jiménez maakte tien minuten voor tijd na een lage voorzet van Traore de gelijkmaker. Met dank aan Benjamin Mendy, die opzichtig de fout in gang. Een duur slippertje, want wederom verspeelde City punten in Engeland. Het werd in de slotminuut nog erger, na de 3-2 van Matt Doherty. De lat voorkwam in de vierde minuut van de blessuretijd vervolgens de derde van Sterling en dus een dure gelijkmaker van City-makelij.

Het gat met Liverpool is veertien punten, zelfs met een duel meer gespeeld. De champagne kan alvast koud op Anfield, en dat net na de kerst.