Malen blikt terug: "Ik was even de weg kwijt na de wedstrijd"

28 december 2019, 09:10

Eén van de hoogtepunten van Donyell Malen in 2019 was zijn invalbeurt in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland (2-4). De jonge aanvaller van PSV viel en nam direct een belangrijke goal voor zijn rekening. Tegenover het Algemeen Dagblad blikt hij terug.

Malen zal de wedstrijd in het Volksparkstadion van Hamburg niet snel vergeten. "Ik was eerlijk gezegd even de weg kwijt na de wedstrijd. Ik kon alleen maar denken: wat is hier nou gebeurd? Is het echt gebeurd? Het voelde onwerkelijk allemaal", geeft Malen aan in het Algemeen Dagblad. Hij wilde er bewust niet direct teveel bij stilstaan. "Misschien iets voor de winterstop. Wel merk ik bij mezelf: als ik over die wedstrijd praat, moet ik meteen glimlachen."

Malen, die nu op vier interlands staat, hoopte stiekem al op een invalbeurt. "Ik wist vooraf niet officieel dat ik zou gaan invallen. Maar het kon wel gebeuren, dat gevoel had ik sterk. Gek hè, soms heb je dat. Ik was er ook écht klaar voor om in te vallen, om iets bij te dragen. Zo bekeek ik de eerste helft vanaf de bank", vervolgt de aanvaller. De twintigjarige Malen zocht na zijn doelpunt zijn meegereisde familie op. "Ik had ze tijdens de warming-up gezien, wist waar ze zaten. Nu zag ik mijn familie op de banken staan, huilend. Dat was wel even een momentje, ja."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen