Jahanbakhsh maakt eerste doelpunt bij zege Brighton

28 december 2019, 15:23

Alireza Jahanbakhsh is zaterdag voor het eerst echt belangrijk geweest voor Brighton & Hove Albion. De Iraniër maakte geen indruk sinds zijn komst van AZ, maar heeft nu wel zijn waarde bewezen. Hij maakte de eerste goal tegen Bournemouth (2-0 winst)

Jahanbakhsh kreeg weer eens de kans in de basis en haalde al na 2,5 minuut de trekker over. De buitenspeler kreeg de bal voor zijn voeten en schoot hard raak in de verre hoek. Direct maakten de emoties zich van hem meester; de aanvaller kon zijn tranen niet meer onderdrukken. Het was een bevrijding voor Jahanbakhsh die zijn eerste goal maakte in 27 wedstrijden voor Brighton.

De thuisploeg, waar Davy Pröpper terugkeerde in de basis, dacht kort na rust op 2-0 te komen. Verdediger Dan Burn schoot knap raak uit de draai, maar de goal werd afgekeurd omdat hij een centimeter buitenspel stond. Bournemouth bleef daardoor in de wedstrijd, maar kreeg vervolgens alsnog de fatale tegengoal. Tien minuten voor tijd tekende uitblinker Aaron Mooy voor de 2-0.

Brighton is bezig aan een prima seizoen en staat dertiende. Bournemouth bezet de zestiende plaats met drie punten minder.