Gewijzigd Leicester herstelt zich van verloren topper

28 december 2019, 20:29

Leicester City heeft zich zaterdag gerevancheerd voor de met 0-4 verloren topper tegen Liverpool. Met een sterk gewijzigd elftal wonnen The Foxes zaterdagavond met 1-2 bij West Ham United. Door de zege heeft Leicester City de tweede plaats steviger in handen.

Ten opzichte van het verloren duel met Liverpool trad Leicester City met negen andere namen aan tegen West Ham United. Onder meer Jamie Vardy ontbrak bij de bezoekers. Hij werd zaterdag voor de derde keer vader en behoorde niet tot de wedstrijdselectie. Anderen kregen vanwege het overvolle programma rust van hun trainer Brendan Rodgers.

Kelechi Iheanacho startte op de plek van Vardy. De aanvaller uit Nigeria opende vijf minuten voor rust de score in het London Stadium. Op aangeven van Ayoze Pérez kopte Iheanacho van dichtbij de 0-1 tegen de touwen. Eerder in de eerste helft had Leicester City eigenlijk al op voorsprong moeten komen. Een door Lukasz Fabianski veroorzaakte strafschop werd gemist door Demarai Gray. De Poolse doelman herstelde zijn fout door de penalty te keren.

Vlak voor rust kwam West Ham United langszij. Na een knappe actie van Felipe Anderson, die het halve veld overstak, schoot Pablo Fornals de 1-1 binnen. Leicester City, dat geen van de drie voorgaande wedstrijden had gewonnen, kwam in de tweede helft weer op voorsprong. Na 55 minuten zette Gray, die eerder in de wedstrijd vanaf elf meter had gefaald, de 1-2 op het scorebord.

Leicester City gaf de nieuwe voorsprong niet meer weg en pakte zodoende de volle buit. Door de zege heeft het team van Rodgers de tweede plaats steviger in handen. De voorsprong op Manchester City, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld, is vier punten. Koploper Liverpool heeft tien punten meer en twee duels minder gespeeld.