Spurs morst punten bij Norwich, discutabel afgekeurde goal Pukki

28 december 2019, 20:30

Tottenham Hotspur is zaterdag in de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar tegen puntenverlies aangelopen. Op bezoek bij het Norwich City van Tim Krul kwamen de manschappen van José Mourinho niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Na de remise zal er vooral worden nagepraat over het disctubal afgekeurde doelpunt van  Teemu Pukki.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur had Norwich City zes wedstrijden op rij niet gewonnen. The Canaries hebben het zwaar in de Premier League. In het tweede deel van het seizoen zal de club alle zeilen moeten bijzetten om niet al na één seizoen te degraderen. Ondanks het broze vertrouwen begon Norwich City goed aan de wedstrijd tegen de Spurs.

Na achttien minuten nam de thuisploeg de leiding tegen Tottenham Hotspur, dat met Mourinho hoopt in de top-vier te eindigen. Na balverlies van Juan Foyth kreeg Mario Vrancic een vrije doorgang. Op de rand van het strafschopgebied haalde hij en met succes: zijn inzet kon niet worden gepareerd door Paulo Gazzaniga. Norwich leek daarna op 2-0 te komen, maar het doelpunt van Puuki werd afgekeurd na ingrijpen van de VAR. De Finse spits leek niet buitenspel te staan, maar de video-arbitrage oordeelde anders.

Vlak na rust kwam Tottenham Hotspur op gelijke hoogte met Norwich City. Christian Eriksen, die evenals Tanguy N'Dombèlé en Giovani Lo Celso startte, knalde vanaf de rand van het strafschopgebied een vrije trap in de kruising. Lang konden de bezoekers niet genieten van het doelpunt, want vijf minuten later kwam Norwich City weer op voorsprong. Na een mislukte aanname van Puuki caramboleerde de bal via Toby Alderweireld en Serge Aurier in het doel.

Norwich City slaagde er niet in de overwinning over de streep te trekken. Een kleine tien minuten voor tijd kreeg Tottenham Hotspur een penalty na een overtreding op Harry Kane. De spits ging zelf achter de bal staan en knalde de bal achter Krul.

Tottenham Hotspur klimt door de remise naar de vijfde plaats. Norwich City blijkt de hekkensluiter van de Premier League.