Ziyech de hemel ingeprezen, kritiek op Marin en Van de Beek

29 december 2019 – Hakim Ziyech was in de eerste seizoenshelft de absolute uitblinker van Ajax, stellen NOS-analytici Pierre van Hooijdonk, Theo Janssen en Arno Vermeulen. Zij opteren in hun kerstrapport niet voor dezelfde tegenvaller. Van Hooijdonk en Janssen komen uit bij Razvan Marin, terwijl Vermeulen kiest voor Van de Beek.

Ziyech de hemel ingeprezen, kritiek op Marin en Van de Beek

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Ziyech maakte de voorbije maanden zowel in de Eredivisie als in de Champions League veel indruk. Dat hij de uitblinker was bij Ajax, staat vast voor de analisten. "In alles", zegt Janssen. Zijn passing, zijn traptechniek, voetbal, maar ook in persoonlijkheid. Als je ziet hoe hij met die jonge jongens bezig is, hoe blij hij is als ze scoren. Dan is het duidelijk."

Van Hooijdonk is het roerend met Janssen eens. "Vorig seizoen was Dusan Tadic heel belangrijk voor Ajax, nu heeft Ziyech die rol. Maar ik wil ook een puntje geven aan Quincy Promes. Hij is in zijn eerste seizoen al meteen heel belangrijk, zeker in combinatie met Ziyech", aldus de oud-spits, die bijval krijgt van Vermeulen. "We wisten al dat hij goed was, maar ik vond hem nu weer tien procent beter. Zeker in de Europese wedstrijden."

Marin, die voor twaalf miljoen euro werd opgepikt bij Standard Luik en slechts mondjesmaat aan spelen toekomt, valt Janssen tegen. "Je verwachtte er veel van, en het is ook wel een aardige speler, maar hij speelt weinig. Het is een jongen van wie ik denk: als ik Ryan Gravenberch of Jurgen Ekkelenkamp tegen ADO zie spelen, was Marin dan wel nodig geweest", vraagt hij zich hardop af. Van Hooijdonk plaatst daar een kanttekening bij. "Is het wel terecht om al te zeggen dat hij tegenvalt, als je als nieuweling gelijk moet meedraaien? Hetzelfde geldt voor Edson Álvarez."

Vermeulen kiest niet voor Marin, maar voor Van de Beek als tegenvaller. De Oranje-middenvelder speelt dit seizoen nagenoeg alles en was bij zestien doelpunten direct betrokken. "Ik vind zijn ontwikkeling stokken. Zeker met de belangstelling van Real Madrid verwacht je toch wat meer beslissende momenten van hem. Natuurlijk zie je hem dingen doen waarvan je zegt: wow! Maar met zijn kwaliteiten moet hij eigenlijk elke week iets extra's kunnen geven", aldus de analist.

Reacties

Ajax

gerelateerd